köszöntünk a bitterland webshopban!

A felelősségteljes és kulturált italfogyasztás híveiként szeszesital fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk és őket kiszolgálni sem tudjuk.

 

A továbblépéshez kérlek, nyilatkozz:

Elmúltam 18 éves
Nem vagyok még 18 éves
0 termék
Menü
Ratzeputz
0%

Ratzeputz

9.990 Ft
14.271 Ft/l
Kosárba
1

Na ez nem semmi!

Ez volt az első gondolatunk, amikor belenyaltunk. Gondolatunk, merthogy a szavunk elállt. Nemcsak a meglepetéstől, hanem az ital erejétől és perverzitásától. Önmagában az 58 %-os alkohol is tiszteletet parancsoló, ám ha ez ennyi gyömbérrel van megspékelve, akkor az már igazán tekintélyt parancsoló. Ja és hozzá kell tenni, hogy korábban az alkohol még magasabb volt, tehát mondhatjuk, hogy mára a közel 60 %-os ital egy letisztult, konzervatív verzió...

Ez esetben a gyömbér az egyetlen gyógynövény, „ő” viszont komoly koncentrációban, frissen és arrogánsan ráz kezet velünk és fejti ki ismert és bizonyított gyógyhatását a gyomorra és az emésztésre.

Akárcsak a Heidegeist ez is a Lüneburgi fenyérek közelében „terem” és alkot híres párost a vérbeli gyógynövényes társával, ugyanis van egy igazi németes koktél recept, amely Alsó Szászországban nagyon népszerű. Úgy hívják hogy 108-as koktél. Végy egy 50 %-os Heidegeistet azt öntsd össze szakértően egy 58 %-os Ratzeputz-cal és máris kész a Lüneburgi 108-as (Lüneburg 108er).

Amúgy a Ratzeputz egész Németországban nagyon népszerű, sőt számos bár van, amely kifejezetten Ratzeputz Bárként működik (és nyilván ezeken a helyeken lehet legjobban Ratzeputz-ozni).

Igazi egyéniség, kár lenne kihagyni!

Nézd meg a receptjeinket ehhez a termékhez >

A BitterLand értékelése

Ízhatás:
fűszeres erős
Gyümölcsösség:
Erősség:
Gyógynövényesség:

Származás


Németország

További jellemzők

Kiszerelés:
0,7 l
Alkohol tartalom:
58 %

Receptek

Hasonló termékek