köszöntünk a bitterland webshopban!

A felelősségteljes és kulturált italfogyasztás híveiként szeszesital fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk és őket kiszolgálni sem tudjuk.

 

A továbblépéshez kérlek, nyilatkozz:

Elmúltam 18 éves
Nem vagyok még 18 éves
0 termék
Menü

Blog

Koktél bitterek

Nem lennénk igazi Bitterland, ha nem kalandoznánk el a koktél bitterek világába. A bitterekkel (vagy hívjuk őket itt gyógynövénylikőröknek) az a helyzet, hogy a világ összes tradicionálisan alkoholt fogyasztó országában kivétel nélkül évszázados múlttal rendelkeznek, a koktél bitterek azonban fiatal versenyzőknek tekinthetők nagyon sok országban. Pl. a miénkben. De látva a trendeket, az az érzésünk, hogy már nem sokáig.

New Yorkban, Londonban már nehezen tudnák elképzelni a koktélok világát koktél bitterek nélkül. Egyre több remek eszencia jön létre, amellyel a koktélok egészen varázslatos és persze egyéni világa keverhető ki.

 

De mi is az a koktél bitter? Tulajdonképpen úgy kell elképzelni, hogy amikor a bitter készül, akkor is számos gyógynövény virága, levele, szára, gyümölcse kerül áztatásra, persze legtöbb külön-külön, hiszen az illóolajok, az íz- és illatkomponensek oldódása nem egyforma, így az áztatási időt is eltérően kell megválasztani. Létrejönnek a komponensek, amelyek tömények és egyediek, aztán a mester saját ízlése és receptje alapján összekeveri, majd likőr töménységűre hígítja.

Ez az utolsó lépés teljes egészében kimarad a koktél bitterek esetén, így lehetőség nyílik, hogy a saját italunk keverésekor a  koktél készítéséhez elegendő koncentrációban álljon rendelkezésre az igazi ízeket adó természetes illóolajkoncentrátum.

És persze ha szakértő kezek adják az eszenciát, akkor meghagyják neked azt a lehetőséget is, hogy szabadon állítsd be az ízeket, te legyél az igazi „orr”, az igaz „ízmester” a kedvenc italod kikeverésekor.

A Dr. Adams termékeket jelenítjük meg elsőként a palettánkon. Ennek nagyon egyszerű az oka, az angol prémium gyártó termékei jelenítik meg a legfelsőbb minőségi kategóriát, sokak szerint ők a legjobbak (a Bitterland szerint is).

És a „Thecoctailgeek” szaklap szerint is, akiknek az írását, véleményét felhasználtuk az egyes termékek jellemzésekor, sőt még egy-egy koktél receptet is kölcsön vettünk tőlük. Mi is kipróbáltuk és pompásnak találtuk őket, sőt saját receptet is kreáltunk és persze ezeket is megosztjuk.

Persze az igazi az lesz, amit mindenki saját magának (vagy a kedvesének!) talál- és kever ki.

Hiszen ez lenne a lényeg!



Vissza