köszöntünk a bitterland webshopban!

A felelősségteljes és kulturált italfogyasztás híveiként szeszesital fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk és őket kiszolgálni sem tudjuk.

 

A továbblépéshez kérlek, nyilatkozz:

Elmúltam 18 éves
Nem vagyok még 18 éves
0 termék
Menü

Blog

Abszint

Az igazi abszint nem likőr, ellenben maradéktalanul kielégíti a bitterek fogalmát, hiszen gyógynövényekből származó illóolaj tartalma kiemelkedően magas. Különösen sok fehér ürömfűvet használnak fel készítésekor, ami sok bitter készítésénél a „keserűség” beállítására is szolgál.

Az abszintoknál azonban az áztatás után lepárlás következik, így az ürömből keletkező keserű ízek java része nem kerül bele az italba. Ennek köszönhetően az abszintok csak enyhén keserűek, ám a gyógynövények ízét és illatát selymesen lekerekítve megőrzik és elegánsan  megjelenítik (Köszönjük a Magyar Abszint Társaság értékes kiegészítéseit!). Gyógynövénytartalma oly magas, hogy csak igen nagy alkoholtartalom mellett érhető el a tiszta átlátszó szín,  higítással – amely igazi abszintes ceremónia – az illóolajok kiválnak és az emulzió olyan ködbe burkolja az ital átlátszóságát mint amilyen ködös és misztikus az eredete és története is.

 

Majd száz évig tiltották a gyártását, mert – tévesen – olyan hallucinogén hatásokat tulajdonítottak a fehérürömből nyert tujon komponensnek, mint manapság a legdurvább tudatmódosítónak.

Az abszint mára mindenhol visszanyerte szabadságát és a paletta egyik színes egyénisége, túlzásoktól és egzotikumtól cseppet sem mentes tagja a bittertársaságnak. Vissza