köszöntünk a bitterland webshopban!

A felelősségteljes és kulturált italfogyasztás híveiként szeszesital fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk és őket kiszolgálni sem tudjuk.

 

A továbblépéshez kérlek, nyilatkozz:

Elmúltam 18 éves
Nem vagyok még 18 éves
0 termék
Menü

Blog

Amit a bitterekről tudni érdemes

Ha már belekóstoltál a kézi pörkölésű kávék vagy a kraft sörök hihetetlen ízélményeibe, akkor most hadd mutassunk neked egy újabb felfedezni valót: a gyógynövénylikőrök egyedi világát!

 

A bitterek világa pompázatosan sokszínű és magával ragadóan egyedi.

Nincs még egy olyan fajtája a szeszesitaloknak, amely annyira sokoldalú tud lenni, mint a bitterek. Nem is véletlenül, hiszen maga a természet kínálja azt a rengeteg csodáját, amelyet ezerféleképpen lehet belesűríteni egyetlen korty finom és elegáns likőrbe.

A bittereket – pont a gyógynövények régóta ismert gyógyhatása miatt – hosszú évszázadok óta ismerik, készítik és szeretik. Ám ezeknek a remek italoknak nemcsak múltja és jelene, hanem kivételes sokszínűsége miatt ragyogó jövője is van. És ez nemcsak a Bitterland csapatának véleménye, a világ számos, meghatározó piacán – a kézműves sörforradalomhoz hasonlóan - valóságos reneszánszát éli a bittereken alapuló igényes és minőségi szeszes italfogyasztás.

 

Ki ne ismerné például az Aperol karierrjét? Nyári meleg van, az igényes kávézók és éttermek hűs teraszán az emberek megpihennek és kezükben egy pohár narancsszínű, jeges italt kortyolgotnak. Ugye? Már szinte érezzük is a szánkban az Aperol Spritz lebilincselően egzotikus, frissítő ízét.

És ez az íz nem másnak köszönhető, mint az Aperol bitternek, pontosabban az abban rejtőzködő gyógynövényeknek, rebarbarának, kínafakéregnek, tárnicsnak és persze a keserű narancs levének.

Ám az Aperol sikere nem egyedi jelenség, hódít az igényes koktélok fogyasztása és ebben – ízletes összetevői révén – a bitterek jelentik a legnagyobb potenciált.



Vissza