köszöntünk a bitterland webshopban!

A felelősségteljes és kulturált italfogyasztás híveiként szeszesital fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk és őket kiszolgálni sem tudjuk.

 

A továbblépéshez kérlek, nyilatkozz:

Elmúltam 18 éves
Nem vagyok még 18 éves
0 termék
Menü
Bärwurz
0%

Bärwurz

9.400 Ft
13.429 Ft/l
Kosárba
1

Prémium termék Bajorországból!

Bärwurz. Ő a havasi medvekapor. És ami az italba kerül, az a qyökér, amelynek alsó része – innen a neve – olyan szőrős, mint a medve bundája.

A medvekaporral a hegyi réteken és legelőkön futhatunk össze, mert ez az évszázadok óta ismert gyógynövény nagyon kedveli a hegyvidéki környezetet.

A régebbi korokban a medvekapor gyökerét gyomorgyengeség ellen használták. A hegyvidéken élők a gyökeret szeszesitalban érlelték, és ezt az itókát mintegy gyomorerősítő gyanánt iszogatták. És Penningerék jóvoltából isszák ma is szorgalmasan. A medvekapor elismertsége nem hogy csökkent volna az évszázadok alatt, éppen ellenkezőleg, az ember visszafejlődésével (bizony, bizony!) járó modern betegségekre is igazolódott kedvező élettani hatása, hiszen a javallat szerint: „a medvekapor csillapítja a stressz negatív hatásait, jó szolgálatot tesz migrén esetén, illetve a szexuális teljesítőképesség hiányát is orvosolni tudja”.

De ami a lényeg: a Penninger Bärwurz egy prémium bitter. Egy remek gyomorerősítő, magas gyógynövénytartalommal, és magas alkoholtartalommal. Utóbbi ellenére egyensúlyos, finom illat és fűszeresen édes íz, a top termékekre jellemző, szépen megkomponált ízbomba. 

A BitterLand értékelése

Ízhatás:
fűszeres karakteres
Gyümölcsösség:
Erősség:
Gyógynövényesség:

Származás


Németország

További jellemzők

Kiszerelés:
0,7 l
Alkohol tartalom:
40 %